Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Dat kun je hier gemakkelijk online doen. Heb je vragen neem dan contact met ons op.

Hier lees je alles over de dekkingsmogelijkheden en wat de verschillen zijn.

VerzekerJeSubaru.nl is ontwikkeld door Actua. Je sluit jouw verzekering dus bij Actua af. Daarom ontvang je ook de polis van Actua.

Kijk in je inbox of de e-mail niet per ongeluk bij de ongewenste berichten terecht is gekomen. Neem anders contact met ons op. Wij regelen alles dan alsnog voor jou.

Je kunt jouw gegevens en de gegevens van jouw Subaru op deze site invullen. Als je daarna de gewenste dekking kiest, zie je automatisch wat jouw maandelijkse premie is.

Standaard is het eigen risico bij casco schades € 135,- per gebeurtenis. Als je Subaru wordt gerepareerd bij je eigen autobedrijf, is het eigen risico € 67,50. Als er sprake is van een technisch defect is het eigen risico € 60,-. Specifiek bij ruitvervanging is een beperkt eigen risico van toepassing van € 67,50 per gebeurtenis. Voor schade(s) aan ruiten (sterretje) die gerepareerd kan/kunnen worden, geldt geen eigen risico. Voor bestuurders jonger dan 24 jaar geldt een afwijkend eigen risico (zie de voorwaarden).

Je kunt een e-mail sturen aan de klantenservice van Actua. Vermeld daarin het polisnummer, je adres en de datum van opzeggen. Je kunt je verzekering na het eerste jaar opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Bij beëindiging van jouw verzekering worden €12,95 poliskosten (excl. 21% assurantiebelasting) in rekening gebracht.

Bij het aanvragen van jouw verzekering geef je Actua toestemming om de premie maandelijks automatisch van het opgegeven rekeningnummer (IBAN) te incasseren.

Ja, dat kan. Je kunt dan binnen de wettelijke termijn contact opnemen met jouw bank om een ten onrechte geïncasseerd bedrag terug te laten storten. Hou er dan wel rekening mee dat de dekking dan komt te vervallen.

Dan kun je die schade zo spoedig mogelijk melden door het volledig ingevulde Europees Schadeformulier te sturen naar: Actua, Antwoordnummer 5409, 3000 VB Rotterdam. Een postzegel is niet nodig. Of het gescande Europees Schadeformulier te mailen naar schade@verzekerjesubaru.nl

Bij éénzijdige schades kun je het Europees Schadeformulier invullen en opsturen naar Actua, of je kunt telefonisch contact opnemen met de afdeling schade via telefoonnummer 010-4477153. Zorg dan dat je het kenteken van de auto bij de hand hebt.

Neem voor de reparatie contact op met het autobedrijf waar je je auto gekocht hebt. Zij kennen de procedures en nemen contact met ons op.

De Garantiedekking is uitsluitend van toepassing indien bij aankoop van het motorrijtuig wordt gekozen voor een Volledig Casco-dekking en deze Volledig casco-dekking op het moment dat een beroep wordt gedaan op de Garantiedekking, ook daadwerkelijk nog van kracht is. De garantie vervalt overigens wel als de auto ouder wordt dan 120 maanden of zodra de kilometerstand meer bedraagt dan 180.000 km. Indien bij ingang van de verzekering geen andere door de fabrikant of importeur of dealer/garage verstrekte garantie van kracht is, dan wordt een wachttijd toegepast van 30 dagen, gerekend vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Voor meer informatie zie de voorwaarden.

Als je auto is gestolen, dan is het belangrijk dat je de gegevens van jouw auto zo snel mogelijk doorgeeft aan het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), 055 - 741 0001.

Daarna doe je aangifte bij de politie en meld je de diefstal bij Actua. Stuur het bewijs van aangifte mee met het ingevulde Europees Schadeformulier. Wij helpen je dan zo snel mogelijk.

Binnen de garantiedekking dient er sprake te zijn van (een) plotseling optredend(e) defect(-en) aan de beschermde onderdelen. Normaal/preventief onderhoud, onderdelen die niet zijn opgenomen in de lijst van beschermde onderdelen , onderdelen die periodiek vervangen of gereinigd dienen te worden, alsmede onderdelen met een normale gebruiksslijtage waaronder filters, banden, uitlaatsysteem (katalysator en uitlaatspruitstuk zijn wel gedekt), inlaatspruitstuk, remschijven, remtrommels, remschoenen, remblokken, remklauwen, stofhoezen, koppelingsplaat, wisserbladen, accu’s, batterijen of dieselpartikelfilters vallen niet onder de garantiedekking. Niet 'af fabriek' gemonteerde accessoires vallen eveneens niet onder de garantiedekking.

Naast de uitgebreide dekking die jij mag verwachten, biedt de VerzekerJeSubaru.nl Allrisk autoverzekering garantie tot en met maximaal het 10e jaar (of tot 180.000 km) en gratis Pechhulp in Nederland mét woonplaatsservice. Optioneel kun je Europa Pechhulp toevoegen aan je autoverzekering. Hier kan je er alles over lezen.

Je kunt al jouw wijzigingen, zoals een adreswijziging, direct doorgeven via de klantenservice van Actua.

Je kunt jouw autowijziging direct doorgeven via deze link.